top of page

zo 19 nov

|

Bilthoven

Meer dan een melodie

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Meer dan een melodie
Meer dan een melodie

Tijd en locatie

19 nov 2023, 09:30 – 16:00

Bilthoven, Maartensdijkseweg 1, 3723 MC Bilthoven, Nederland

Over het evenement

Na ons voorjaarssymposion ‘Ode aan het verlangen’ is een symposion boordevol muziek een logisch vervolg. Muziek immers weet ons verlangend hart altijd te vinden. Muziek is in staat onze diepste hunkering te beantwoorden. Wat is dat toch met muziek?

Muziek herinnert ons aan de stem van de ziel. Muziek brengt het beste in ons naar boven. Muziek geeft glans en beweging aan ons leven. Muziek vervoert, ontroert, inspireert en verzoent. Muziek verzinnebeeldt de samenhang in het universum, de harmonie der sferen. Ja, wat is muziek eigenlijk? Plato lijkt muziek wel te beschouwen als een goddelijk geschenk, nee meer nog: als het goddelijke zelf.

Over muziek is zo veel te zeggen. Van de helende invloed van muziek op ons lichamelijk en geestelijk welzijn, tot de verbindende werking van muziek. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de figuur van de musicus met haar of zijn instrument. Wat gebeurt daar? En: kunnen wij aan haar of hem een voorbeeld nemen?

Muziek is gelaagd. Abstract en dichtbij. Ongrijpbaar en overal aanwezig. Aan muziek valt oneindig veel te beleven. Hoe doet muziek dat?

‘Meer dan een melodie’ is het najaar symposium dat de werking van muziek in al haar facetten belicht. Van de klanken, de tonen, de akkoorden, de talen en de stiltes daartussen.

Op zondag 19 november aanstaande kunt u uw hart ophalen aan muziek en uw denken laten voeden door ware muziekminnaars.

 Programma Meer dan een melodie 

Deel dit evenement

Stichting Rozenkruis is een platform voor gnostiek hermetisch denken, een online en offline platform voor het schone, het goede en het ware, dat zich in en door mensen kan ontplooien. De Stichting organiseert jaarlijkse enkele symposia en lezingen.

CONTACT

Bakenessergracht 11

2011 JS Haarlem

 

T  +31 23 518 61 87

E  Stuur een e-mail

PRAKTISCH

 

Terms & Conditions

Privacy Policy

Cookies

ANBI

Vriend worden

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2023 Stichting Rozenkruis

bottom of page