top of page
SR_Flamingos_Unsplash_72_RGB.jpg

Cursus Gnosis Volksuniversiteit Alkmaar


Gnosis Toen en Nu, start 4 oktober 2023, locatie Stationsweg 19A, 1815 CA Alkmaar


´Gnosis is het Griekse woord voor kennis, inzicht. Geen uiterlijke (cognitieve) kennis, maar het weten van binnenuit. In die zin is gnosis even oud als de mensheid. Vanaf zijn oorsprong wordt de mens begeleid door de gnosis, al werd hij zich dat in de voortgaande evolutie steeds minder bewust.”

Jacob Slavenburg


Taoïsme. De Daodejing van Lao Zi is “de bijbel” van het Taoïsme. Het gaat over Tao en over de kracht die van Tao uitstraalt. “Wij raden u aan: verspil niet langer tijd en energie met het zoeken naar boeken en geschriften van hen van wie u verwacht dat zij u de verlossing zouden kunnen geven. Tao kan niet gezegd en geschreven worden. Tao, de weg, het pad, kan alleen belééfd worden. Tao is overal en bij ieder – in het midden. Dit is het grote wonder van Tao.”

Jan van Rijckenborgh (1896 – 1968)


De cursus wordt verzorgd door docenten die verbonden zijn aan de Internationale School van het Gouden Rozenkruis:

René Stevelink

e-mail: r.g.m.stevelink@planet.nl

Mark Lindhout

e-mail: m.a.lindhout@planet.nl


De cursus telt in totaal 12 lessen en wordt op woensdag om de week gegeven. De data zijn 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november en 13 december 2023 en 10 januari, 24 januari, 7 februari, 28 februari, 13 maart, 27 maart 2024.


Inschrijven kan via de website van de Volksuniversiteit Alkmaar (klik hier)

Stichting Rozenkruis is een platform voor gnostiek hermetisch denken, een online en offline platform voor het schone, het goede en het ware, dat zich in en door mensen kan ontplooien. De Stichting organiseert jaarlijkse enkele symposia en lezingen.

CONTACT

Bakenessergracht 11

2011 JS Haarlem

 

T  +31 23 518 61 87

E  Stuur een e-mail

PRAKTISCH

 

Terms & Conditions

Privacy Policy

Cookies

ANBI

Vriend worden

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2023 Stichting Rozenkruis

bottom of page