top of page

Alles is bewustzijn

Bijgewerkt op: 20 feb.

Symposion op 19 mei 2024, op landgoed Renova in Bilthoven


Elk mens heeft bewustzijn.


Bewustzijn laat ons leven, voelen, denken, creëren, verlangen.

Door bewustzijn kunnen we ons verhouden tot de ander, elkaar, onszelf. .

Als alles bewustzijn is, wat is het dan?

 

Elk mens heeft bewustzijn. Bewustzijn laat ons leven, voelen, denken, creëren. Door bewustzijn kunnen we ons verhouden tot de ander, elkaar, onszelf.

 

Bewustzijn doet ons geloven of verlangen en is daarmee onlosmakelijk verbonden met spiritualiteit en innerlijke groei. Bewustzijn is hier in essentie ‘licht’. Hoe groter en stralender dat licht in een mens kan schijnen, hoe groter haar inzicht en begrip. Kunstenaars geven uitdrukking aan het bewustzijn van hun tijd en tonen ons de mogelijkheden die nog in het onderbewuste sluimeren. Wetenschappers kiezen het bewustzijn steeds vaker als onderzoeksthema. Zo krijgt het begrip een veelkleurigheid, klank en vaak een moment van innerlijke herkenning.

 

Het thema bewustzijn zou wel eens de sleutel kunnen bevatten voor antwoorden op de grote vragen van onze tijd. Want stel nu dat ons denken en handelen voort zou komen uit een diep besef dat achter het materiële, tastbare leven geestelijke, ongrijpbare krachten werkzaam zijn. Stel dat we zo’n bewustzijnsprong zouden maken. Zou de wereld er dan anders uitzien?

 

We nodigen u uit samen met ons te onderzoeken wat het is: bewustzijn.

 

Sprekers:

Sarah Durston, hoogleraar neurowetenschappen, biopsycholoog. Ze beoogt een synergie tussen bewustzijn en wetenschap.

Maartje Letema, coördinator Rozenkruis Pers en Pentagram Boekhandel. Ze zoekt vanuit verwondering naar de woorden die het bewustzijn voeden.

André Roumen, auteur. Tijdens het symposion presenteert hij zijn boek ‘Ik ben bewustzijn’, dat alle aspecten van bewustzijn belicht.

Emanuel Rutten, filosoof. Hij is gepromoveerd op, schrijft over en geeft argumenten voor het bestaan van God.

Jessica van der Schalk, filosoof en podcastmaker van NRC Future Affairs met o.a. een serie over het mysterie van het bewustzijn.

 

Zie voor updates van het programma (sprekers, musici, beeldend kunstenaars):

website www.stichtingrozenkruis.nl, instagram @stichtingrozenkruis en facebook Stichting Rozenkruis.
 Stichting Rozenkruis is een platform voor gnostiek hermetisch denken, een online en offline platform voor het schone, het goede en het ware, dat zich in en door mensen kan ontplooien. De Stichting organiseert jaarlijkse enkele symposia en lezingen.

CONTACT

Bakenessergracht 11

2011 JS Haarlem

 

T  +31 23 518 61 87

E  Stuur een e-mail

PRAKTISCH

 

Terms & Conditions

Privacy Policy

Cookies

ANBI

Vriend worden

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2023 Stichting Rozenkruis

bottom of page